Pesas sirguvad kolm noort kotkast istuvad nüüd praktiliselt lihtsalt puu otsas. Urmas Sellis Kotkaklubist, kes ka pesakaamera püstitamise üks eestvedajaid on, ütles Fortele, et juhtunut võib nimetada õnnelikuks õnnetuseks - oleks torm lindude kodu laastanud mõned nädalad tagasi, oleksid pojad suure tõenäosusega puu otsast alla pudenenud. Praeguse pildi järgi paistab aga, et noorlinnud saavad hakkama, lausus ta.

Sellis ütles, et juhtumeid, kus tuul kotkapesa ära lõhub, küll tavaliseks nimetada ei saa, ent neid tuleb ikka aeg-ajalt ette.

Millal võiksid noored kotkad ise lendama hakata, seda on keeruline öelda. Sellise sõnul näikse praegu lindudel motivatsioon madalavõitu olevat, kuna vanemad Uku ja Anna on neid hoolsalt toitnud ja linnud on korralikus ülekaalus.

Seega viib noored kotkad ühel hetkel puu otsast lendu tühi kõht. See juhtub siis, kui vanemad neile enam nokaesist ei too või siis lendavad söögipoolisega naaberpuu otsa ja peibutavad sealt. Siis võtavadki noored linnud esimese lennutee tiibade alla.

Esimene kotkatibu koorus 13. aprillil, järgmine kolm päeva hiljem ning kolmas 19. aprilli õhtul. Wikipedia andmeil saavad merikotkad lennuvõimeliseks umbes 70 päeva vanuselt. See aeg peaks kohe-kohe käes olema.