ERR Novaator vahendab, et kasutaja Billy-bodega õnneks püüdis see enne ebakohase teema eemaldamist vähemalt ühe eksistentsiaalsemat sorti teemadega tegeleva teadlase tähelepanu. Anders Sandberg Oxfordi Ülikooli inimkonna tuleviku uurimise instituudist nentis hakatuseks, et tegu on absurdse eeldusega. Stsenaariumit on aga võimalik sellegipoolest analüüsida, kasutades selleks elementaarfüüsikat ja eelnevalt päris planeediteadlaste avaldatud tõsisemaid teadustöid.

"Lihtne vastus on, et Maa mustikakuhjaga asendamise järel tekiks lühikese aja vältel väike tiheda atmosfääriga ja täielikult moosiookeaniga kaetud planeedike," sõnas Sandberg. Planeedi raadius oleks Maa omast 714 kilomeetri võrra väiksem.

Täpsema analüüsi kohaselt hakkavad mustikad omaenda raskuse all purunema, kui marjakihi paksus ületab 11,4 meetrit. Selle mõjul toimuva mustikakera kiire kahanemisega vallandub lühikese aja vältel sama palju gravitatsioonilist energiat, kui jõuab kiirata 20 minuti vältel terve Päike. Suur osa moosiookeanist hakkaks keema. Samal ajal tekitab marjade vahelt pagev õhk tekitab samal ajal hiiglaslikke aurugeisreid, mis paiskaks osa terveks jäänud mustikaid avakosmosesse.

Loe lähemalt ERR Novaatorist.