Väljaspool pealinna San Juani on elektrikriis eriti tõsine. Pole elektrit, pole suhtlemisvõimalust ja kuuldavasti hakkavad ka puhas joogivesi ja arstiabi kokku kuivama.

Lisaks sellele, et sajad tuhanded külmikud on üles sulanud ja tubades ei saa õhtul tööle panna telerit ega laelampi, on ka väidetavalt 91-95% mobiiltelefonidest üleüldise voolukatkestuse tõttu teenuseta. Et ka suur hulk teid on tõsiselt kahjustada saanud, arvatakse, et paljud kogukonnad või pered pole saanud võimalust pärast orkaani võimude või oma lähedastega ühendust luua.

Elektrikud San Juanis remonttöid tegemas.
Maria jõudis Puerto Rico kohale juba nädal tagasi, ent ametivõimude hinnangul võib kuluda kuid, et saare 3,4 miljonit elanikku jälle elektri tagasi saaks. Praegu on aga kahjusidki raske hinnata, sest laastatud saarele on sedavõrd keeruline lennukiga maanduda. Lisaks on kohalik elektrivõrguettevõte Puerto Rico Electric Power Authority (PREPA) pankrotis ja pikalt elanike kriitikanoolte märklauaks olnud - ilma orkaanitagi olid katkestused tavaline nähe ja elekter maksis samas rohkem kui ükskõik millises USA osariigis (välja arvatud Hawaii).

Esimeste hinnangute järgi on umbes 90 protsenti jaotusvõrgust rivist väljas, ehkki elektrijaamad töötavad.

Halduslikult on Puerto Rico Ameerika Ühendriikide omavalitsuslik inkorporeerimata organiseeritud ala.