Kemikaalid, mida nimetatakse nitrititeks ja mida on lihatoodete laagerdamisel kasutatud juba sajandeid, võivad reageerida veres loomulikult leiduva valgu müoglobiiniga, mis omakorda võib lihas leiduva verepigmendi värvuse muuta punasest roheliseks.

Asja uurinud Oklahoma teadlaste töörühm pani sellele nähtusele nimeks „nitritipõletus“ (ingl nitrite burn). Niisiis — enamasti pole kerge rohekas varjund seasingi juures põhjus muretsemiseks.

Teistel juhtudel võivad uued värvustoonid aga ikkagi anda märku, et liha ei kõlba enam tarvitada. Kui sealiha omandab näiteks hallika varjundi või muutub laiguti rohekaks, tuleks see minema visata.

Ka ei kõlba liha söömiseks, kui tundub käes libe või lõhnab ebatavaliselt. Kui lõhn on eemaletõukav, võite toidu roiskumises kindel olla!

Elementaarne reegel lihatoodete ostmisel on, et kui nende väljanägemine pärast ostmist kuidagi muutub, on see tõenäoliselt märk riknemisest.

Kui lihatoote juures on aga juba poes vaatlemisel märgata rohekat helki, on seda tõenäoliselt ohutu süüa — ehkki tarbimiskuupäeva ja vaakuumpakendi rikkumatust tuleks siiski alati kontrollida.