Järgmiseks loetleme Tema Majesteedile kuuluvaid eksootilisi loomi nii Buckinghami palees kui ka mujal Ühendkuningriigis.

Pärast riigivisiiti Brasiiliasse sai kuninganna 1968. aastal kahe laisklooma uhkeks omanikuks. Paleesse loomad siiski ei kolinud, vaid saadeti elama Londoni loomaaeda.

Samamoodi on läinud teiste eksootiliste elukatega, keda maailma riikide juhid on aastate jooksul kuningannale kinkinud; monarh on loomaaeda täiendanud nt jaaguaride, kahe musta värvi kanada kopra ja 1972. aastal Kamerunist toodud seitsmeaastase isaelevandiga.

Kuninganna valitsusala ei piirdu ainult maismaaga. 14. sajandist pärineva reegli kohaselt kuuluvad Tema Majesteedile kõik tuurad, pringlid, vaalad ja delfiinid Ühendkuningriigi territoriaalvetes.

Kui mõni neist mereelukatest püütakse kinni kuni kolme miili kaugusel Ühendkuningriigi rannikust või uhutakse kaldale, on monarhil voli see enda omaks kuulutada. Üldiselt müüakse sadamatesse jõudnud tuurakalad maha nagu kalad ikka, ja lojaalsuse märgiks palub kala ostja Elizabethil selle kingitusena vastu võtta.

Kuninganna on ka teenekas hobusepidaja. Esimese hobuse kinkis vanaisa kuningas George V Elizabethile neljandaks sünnipäevaks. Tavaliselt on kuninganna eestkoste all korraga umbes 30 hobust, keda treenitakse mitmesugusteks võistlusteks. Esimese võistluse hobuse omanikuna võitis kuninganna 1949. aastal Fontwell Parki hipodroomil.

Tehniliselt kuulub kuningannale ka osa igast karjamärgistamata luigest „Thamesi jõe ja seda ümbritsevate lisajõgede teatud lõikudel“. Seda privileegi jagab Elizabeth veinikaupmeeste ja värvalite ajalooliste gildidega.

Kuninglik perekond võtab eestkostet luikede üle väga tõsiselt. Juba rohkem kui 700 aastat täidab kõiki luikedega seotud kuninglikke kohustusi kuninglik luigepidaja (ingl Keeper of the Swans).

Igal aastal loevad kuninganna ja tema kaaskondlased üle iga jões elava luige; see on osa luikede loendamise programmist, mis nüüdisajal on pigem looduskaitse- ja haridusprojekt kui luikede kuningliku kuuluvuse kehtestamise viis.

Iga-aastase traditsioonilise kuningliku luigeloenduse (ingl Swan Upping) käigus püütakse kõik Thamesi jões ringi ujuvad luiged kinni, rõngastatakse ja lastakse jälle vabaks.

Oma suveresidentsi — Balmorali lossi Šotimaal Aberdeenshire’is — jagab kuninganna väikese nahkhiirekarjaga, kes elutsevad lossi peasaali lae all. Väidetavalt keelab kuninganna teenijaskonnal nahkhiiri häirida (hoolimata täiendavast koristamistööst, mida see teenijaile tähendab).

Vajadusel osaleb kuninganna nahkhiirte kantseldamises isiklikult, juhendades teenrit, kes spetsiaalse liblikavõrguga nahkhiiri püüab, et monarh saaks nad isiklikult õues lahti lasta.