Andrei Vinokurov on mehe nimi, kes otsustas väljaandele AskYakutia.com näidata, et miinus 52 pole mingi probleem mehele, kes armastab ka sügavaima pakasega mitte jäätuvas Kuidusuni jões suplemas käia. Elab ta tegelikult naabruses asuvas Tomtori külas ja on muutunud lausa kohalikuks kuulsuseks.

Miinus 67,7 kraadi, mis mõõdeti 1933. aastal just sealkandis, on põhjapoolkera külmarekord, kuigi Oimjakon asubki meist vaid viis laiuskraadi põhja pool, ütleme Trondheimi-Östersundi-Vaasa joonel. Jaanuaris on Oimjakoni ja Tomtori piirkonnas enamasti iga öö alla 60 kraadi. Suvine temperatuurirekord mõõdeti aga 2010: +34,6.

Kohalik kooliõpetaja Vinokurov on varem tutvustanud sealse talisupluse mõnusid näiteks ka Hollywoodi näitlejale Tom Hardyle, Discovery telesaate jaoks.

Vinokurovi isa on Jakuutias ehk siis kohaliku nimega Sahha vabariigis tuntud hobusekasvataja, Vinokurov ise aga kehalise kasvatuse õpetajana on meeleldi esinenud ka kohalikes etendustes, kus vaja näidelda jakuutide mütoloogilist külmapulli Chyyskhaani.