Miami ja Miami Beach on igatahes kaks eri linna, mõlemad Miami-Dade maakonnas, üksteisest selgelt lahus. Turistide jaoks küll piisavalt lähestikku. Nuhtluseks on olnud küll mitmed orkaanid, aga turistideja ka sisserändajate huvi see pole vähendanud. Naiste topless-päevitamine on küll seadustega keelatud, aga Miami Beachil seda siiski keegi ei takista. Kuulsaks on selle piirkonna teinud aga ennekõike telesari Miami Vice.

Miami Beach esiplaanil ja Miami tagaplaanil.

Selle rannikulinna rajamisele eelnes tõsine maaparandus ja rannajoone ümberehitamine, ennekõike kohalike Collinsite perekonna, pankuritest vendade Lummuste ning ärimees Carl G. Fisheri eestvedamisel, kes nägid piirkonna majanduslikku potentsiaali. Vanim hotell Brown's Hotel, valminud 1915, seisab tänaseni püsti.

Floridas nähti suurt maaostubuumi 20. sajandi kahekümnendatel aastatel, ulatuslikku immigratsiooni põhjapoolsetest osariikidest neljakümnendatel ja Kuuba põgenike saabumist pärast 1959.  aastat. Uuemal ajal on selles linnas suur juutide kogukond, kuid oma koha on leidnud ka gei- ja lesbiliikumine,

Miami Beachi Art Deco linnaosa on suurimaid selle arhitektuuristiili kantse maailmas, sisaldades sadu hotelle, villasid ja muid ehitisi peamiselt aastaist 1923-1943.