Tõtt-öelda pole täpselt teada, milline Rhodose koloss omal ajal välja nägi, nagu pole ka teada, kus see täpselt paiknes, kuid kirjelduste kohaselt oli tegemist Kreeka päikesejumala Heliose rohkem kui 30 meetri kõrguse pronkskujuga, mis seisis spetsiaalsel jalamil. Kuju, mis rajati Rhodose saare piiramisele eduka vastupanu auks, sai valmis aastal 280 e.m.a. ja langes juba aastal 226 e.m.a.

Rhodose kolossi töörühm on ausamba nüüdisversiooni muistsest eelkäijast isegi suuremaks planeerinud. Gabariitidelt sarjast „Troonide mäng“ tuttava Braavose Titaaniga võrreldav kuju peaks saama 150 meetrit kõrge ja seisma Rhodosel Mandraki sadamas. Kuju sisse on kavandatud kultuurikeskus, raamatukogu, vabaõhurõdu kõrgusest avaneva vaate nautimiseks ning pöörlev restoran. Kuju tippu rajataks välja pakutud kava kohaselt aga tuletorn.

Nagu ühele korralikule päikesejumalale kohane, kaetaks rajatis päikesepaneelidest koosneva „nahaga“. Eesmärgiks on, et rajatis toodaks kogu enda käigushoidmiseks vajaliku elektrienergia ise.

Paraku see kõik ilmselt niipea tõeks ei saa. Kõige suuremaks komistuskiviks grandioosse projekti juures paistab olevat selle kolossaalne maksumus. Kuna Kreeka riik vaevleb majanduskriisis, kujuneks ehitamiseks vajaliku 250 miljoni euro kokkusaamine tõenäoliselt keeruliseks isegi arvestades töörühma välja pakutud meetmeid nagu rahvusvaheline rahvarahastuskampaania ja jõukate sponsorite kaasamine. Ilmselt tuleks ehitustööde ajaks sulgeda ka töine Mandraki sadam.

Kõike seda arvesse võttes ei maksa nüüdiskolossi peatsele valmimisele esialgu lootma jääda. Lisatud videod kirjeldavad projekti üksikasjalisemalt.