Teadlased, kes lootsid, et ämblik venitab ikka poolesaja eluaastani välja, kirjutasid nüüd tema elukäigust teadustöö, mis ilmus ajakirjas Pacific Conservation Biology Journal.

Lääne-Austraalia Wheatbelti regiooni ämblike elu hakati uurima aastal 1974. Barbara York Main, kes tänaseks on 88-aastane, avastas Number 16 õige pea pärast tolle sündi.

"Meie teada on ta kõige vanemaks elanud ämblik läbi aegade ja ta märkimisväärne elukäik lubas meil tema liigi käitumist ja populatsioonidünaamikat uurida," ütles Curtini ülikooli doktorant ja töö juhtivautor Leanda Mason.

Number 16 elas palju kauem kui eelmine rekordihoidja: teadaolevalt oli selleks üks lemmikloomana peetud tarantel, kes elas Mehhikos 28-aastaseks. Number 16 veetis terve oma elu enda liigi emsaloomadele omaselt tillukeses urus, kust ta väljus vaid aeg-ajalt, et mööduvad pisikesi saakloomi rünnata. Sellised ämblikud ehitavad endale uru, mis on pealt kaetud väga osavalt maskeeritud avatava ja suletava luugiga (vt videost, sealne ämblik pole siinse loo peategelane). Seni arvati, et sellised ämblikud elavad umbes 25-aastaseks.

Liigilt oli Number 16 nn trapdoor spider (vabas tõlkes lõksuämblik), kuuludes sugukonda nimega Ctenizidae).