Lustakas video: kaks keiserpingviini teevad jäiseid selfie'sid

 (1)
Lustakas video: kaks keiserpingviini teevad jäiseid <em>selfie</em>'sid
Ekraanitõmmis

Ida-Antarktikas elavad keiserpingviini leidsid mahajäetud uurimiskaamera ja otsustasid selle ees veidi edvistada.

Austraalia keskkonnaameti Antarktika osakond jagas sel nädalal toredat jäädvustust nende Ida-Antarktikas asuva Mawsoni uurimisjaama lähistelt.

Nimelt jättis uurimisrühma liige Eddie Gault sinna lume peale maha ühe kaamera, et lasta sel keiserpingviinide eluala jäädvustada. Ei läinudki kaua mööda, kui selle avastasid kaks uudishimulikku pingviini, kes otsustasid kaamera ees julgelt poseerida ja omamoodi selfie'isid teha, vahendab Live Science.

Vaata lustakat videot siit:

Keiserpingviinid (Aptenodytes forsteri) on pingviinide seas kõige pikemad ja raskemad. Nende kõrgus ulatub 122 sentimeetrini ja kaal on umbes 22–37 kilogrammi. Keiserpingviinide seljaosa on must, kõhuosa aga valge, rinnaosa helekollakas, kõrvapiirkond on säravkollane. Isas- ja emaslinnud näevad sarnased välja.

Keiserpingviin pesitseb kõige karmimal talveajal: täielikus pimeduses ja 60-kraadises pakases. Ainukest muna haub isaslind 62–64 päeva, emalind on sel ajal merel toitumas. Koorumisajaks jõuab ta tagasi ja võtab poja enda hoolde, isaslind siirdub toituma.

Keiserpingviinid elavad vabas looudses ainult Antarktikas ja on pideva kliimasoojenemise tõttu ohulähedaste liikide nimekirjas.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare