Lennuettevõtte keskkonnasõbralikkuse üle saab otsustada, kui süveneda nüanssidesse, millest osa on üsna spetsiifilised, aga kellel selleks päriselus reaalselt aega on?! Alustame lihtsamast: juba reisi planeerides saab teha valikuid, mis tulemusena kingivad meile puhtama ja parema maailma.

Otselend ei vea kunagi alt

Vastutustundlik lennufirma aitab oma reisijatel teha loodusele paremaid valikuid. Nordicas soovitame ikka: mine otse, kuigi saaks ka ringiga. Vali otselend.

Kõige suuremat keskkonnasõbralikkust saavadki üles näidata reisijad, eelistades alati otselendu. Kui riigiametnik lendab Brüsselisse nt Helsingi kaudu, siis paiskab ta kaudselt õhku 25 kg rohkem saasteaineid kui otselennu puhul Tallinnast.

Otselend tundub odavpakkumiste kõrval preemium-tootena, sest selle hind on kallim. Inimene, kes väärtustab aega ja koduplaneeti, valib siiski otselennu. Kõiki mõjusid kokku arvutades selgub lõpuks tõde, et otselend on kaugelt odavam kui sinka-vonka mööda ilma seiklemine.

Näiline kokkuhoid

Tarbijakäitumise kohta tehti kunagi ühes Euroopa suures lennufirmas eksperiment. Kliendid võisid valida, kas lennata punktist A punkti C otse või siis läbi punkti B.

Kui piletihind oli võrdne, valiti otselend. Ent alates 5 euro suurusest piletihinna erinevusest otselennu hinna kahjuks, hakkas suurem osa inimesi lendama punkti C vahemaandumisega punktis B.

Reisijad aga ei teadvustanud endale, et nad kaotavad sellega paar tundi oma aega, et nad ostavad punktis B mõne karastusjoogi või snäkke, mis on kokku kallimad kui see 5-eurone hinnavahe, mida nad justkui kokku hoidsid.

Loe pikemalt Acceleristast!

Keskkonnasõbraliku lendamise ABC esimest osa loe siit!