E-maili leiutaja ja mees, kes valis e-kirjade aadressides kasutamiseks @-märgi, lahkus 74 aasta vanuselt.

Esimesed e-kirjad saatis Ray Tomlinson aastal 1971 programmiga nimega SNDMSG. See programm oli esialgu mõeldud selleks, et ühe arvuti erinevad kasutajad saaksid üksteisele sõnumeid jätta. Niisugused ühe arvuti põhised sõnumiprogrammid olid olemas juba 1960. aastatest.

Tomlinson täiendas programmi ja lisas sinna ühe koodi, tänu millele sai programmiga hakata teateid ka teistesse arvutitesse saatma. Milline oli esimene e-kiri, mille Tomlinson katsena teise arvutisse saatis, seda leiutaja korduvatest küsimustest hoolimata kunagi meenutada ei suutnud, öeldes, et see oli midagi täiesti suvalist ja ebatähtsat - "umbes nagu QWERTYUIOP". Kaks esimest e-mailis osalenud arvutit asusid kõrvuti samas ruumis.

Mis puutub sellesse, miks Tomlinson e-aadressides kasutuseks just @-märgi valis, siis selle kohta on ta öelnud, et kuna seda kasutati inglise keeles varemgi sõna "at" ehk "juures" asendajana, tundus käik loogiline. Nii kasutati @-märki näiteks hindade märgistamisel stiilis "10 units of goods @ 1.95" ehk "10 ühikut kaupa 1.95 juures".