Muretsemiseks pole siiski eriti põhjust, kuna mürgistusseisundi saavutamine nõuab enamasti arvestatavat pingutust.

Samuti on kõik loetletud toiduained aedviljad ja pole saladus, et enamik meist ei söö neid just kahe suupoolega.

Kirsid

Kirsikivid on tulvil tsüaniidi ja suhkru ühendit amügdaliini, millest ainevahetuse käigus tekib mürgine vesiniktsüaniid!

Õnneks on kivid nii kõva ja paksu kestaga, et isegi kui neelate kirsikivi alla, tuleb see välja tervena (mis karistusena apluse eest tundub olevat täiesti piisav).

Metsmandlid

Metsmandlid on mõrud, mis pole ime, kuna needki sisaldavad amügdaliini kogustes, mis võib inimese tappa. Õnneks neid poes ei müüda.

Kui aga kohtate Lähis-Idas või Aasia lõunapiirkonnas metsikus looduses rohelisi mandleid, on parem neid mitte suhu panna.

Õunad

Ühe-kahe õuna südame ja seemnete ärasöömisega te endale vaevalt suurt häda teete, aga nendega liialdamine on küll kurjast.

Seedeensüümid kipuvad nimelt ka õunaseemnetes sisalduvaid aineid tsüaniidiks muutma.

Tomatid

Kuni 19. sajandini pidas suurem osa ameeriklastest tomateid lausmürgiseks. Tomatid kuuluvad valdavalt mürgiste maavitsaliste sugukonda ja nende lehed sisaldavad toksilist tomatiini.

Leedrimarjad

Eestiski ilupõõsana kultiveeritava leedripuu marjadest aetakse veini ja neid lisatakse mõnedele ravimteedele.

Kindlasti ei maksa manustada leedri tooreid rohelisi osi, sest need sisaldavad järjekordset tsüanogeenset glükosiidi nimega sambunigriin, mis teaduskaugelt väljendudes paneb tarvitaja mõlemast otsast purskama, kuni aine on organismist välja uhutud.

Mungoad

Kui keedate mungubasid liiga vähe aega, säilib neis toksiin nimega fütohemoglutiniin. Raevukas keetmine küll neutraliseerib mürgise ühendi, aga igaks juhuks on mõistlikum mungubasid osta konserveeritud kujul.

Liimaoad

Pelgate tsüaniidimürgistust? Siis on mõistlikum vältida enamikku toorestest kaunviljadest.

Kartulid

Rohelisi kartuleid ei tohiks süüa. Need sisaldavad solaniini, mis ajab oksele ja kui peaksite sellest hoolimata söömist jätkama, toob viimaks kaasa südamerabanduse.

Rabarber

Rabarberilehed tekitavad jubeda südamepöörituse ja oksendamisel hirmsa kõrvetava tunde. Põhjuseks on oblikhape, mis kujutab endast sisuliselt valgendit, mida ei tohiks süüa, kuna see võib põhjustada pöördumatuid neerukahjustusi ja isegi surma.