Šoti loomakaitseorganisatsioon SPCA arvas, et siil võis saada mõnelt autolt löögi, mis vigastas looma kopsu. Tänu sellele hakkas õhk looma naha alla kogunema ja siil paisus kummaliseks elavaks palliks.

Õhupallisündroomi esineb (tõsi, harva) kerratõmbumisvõimelistel siilidel, kellel on naha all palju ruumi. Võib juhtuda, et nad paisuvad mõnikord trauma tulemusena lausa kaks korda suuremaks. Et looma vaevusi vähendada ja vältida ta naha rebenemist, torgatakse ta kehasse nõelaga auk ja lastakse siil tühjaks. Nii tehti ka selle loomaga ja kui ta on täielikult paranenud, lubatakse loom loodusesse tagasi.

Siili röntgenipilt.
Ehkki vaatepilt on kummaline, pole ta sugugi ainuke õhupallsiil, kes hiljuti leitud on. Briti saarte kontekstis - juunis avastati samasugune paisunud loom Inglismaalt Doncasteri lähedalt, aastal 2013 agaCornwallist. Veterinaar Bev Panto sõnas, et kui alguses paistab, nagu oleks tegu lihtsalt väga priskete siilidega, siis loomi õhku tõstes on nad väga kerged, sest suur osa nende sisemusest moodustab ju õhk.