Õhtu viimase, uskumatut lugu krooninud värava lõi Sergi Roberto Neymari söödust lisaminuteil ning pärast seda puhkes Nou Campi staadionil tõeline hullumaja: treenerid ja mõned fännidki tormasid platsile, peatreener Luis Enrique sai möllus lausa vigastada.

"Jätsin mõned põlvesidemed platsile, aga asi oli seda väärt!" viskas legend hiljem pressikonverentsil nalja.

Ennolematu emotsiooniplahvatus

Ent fännid ei hullunud vaid staadionikatlas. Need, kel piletit polnud ja kes seetõttu mänge erinevates linna baarides vaatasid, ütlesid ESPNile, et nad pole eales sellist emotsioonide plahvatust kogenud nagu siis, kui Roberto võrku sahistas.

Üks fännidest rääkis, kuidas ta pärast PSG mängija Edinson Cavani väravat (see tabamus tuli seisul 3:0 ja tähendas, et Barca peab edasiminekuks kolm väravat lööma - tol hetkel tundus see üsna võimatu, ent lõpuks sai siiski justkui võluväel teoks) teleri kinni pani ja magama läks. Mõne aja pärast ajas aga naine ta tohutu lärmi peale üles - mõlemad arvasid, et kusagil läheduses toimub röövimine, tegelikult linn juubeldas. Teine fänn rääkis, kuidas temagi pärast Cavani väravat telekanalit vahetas ja järsku ilutulestiku kärgatusi ning signaalitavaid autosid kuulis. Seepeale läks puldi otsimisega üpris kiireks.

Mõõtmine toimus vaid kilomeetri kaugusel

Kogu see mürgel (eeskätt ilmselt siiski 96 920 staadionil viibinud inimeste tekitatu) põhjustas selle, et mõõteriistad Jaume Almera maateaduste instituudis staadionist umbes kilomeetri kaugusel registreerisid pisikese maavärina. Juba Barcelona löödud teine ja kolmas värav näitasid tillukest hüpet mõõtmistulemustes, aga pärast Roberto poolt tol õhtul PSG väravasse löödud kuuendat palli registreeriti Richteri skaalal ühepalline mikromaavärin.

Arvata võib, et keegi siiski linna vappumist kuigivõrd tähele ei pannud. Inimesed tajuvad maavärinat üldiselt alates kolmest pallist. Kuid ajaloolise mängu eriliseks teinud faktorite ritta võib veel ühe omapärase nüansi lisada.