Uurimuses, mille koostas Shinichiro Oka, kes töötab Jaapanis Okinawal paiknevas Churashima fondis, tuvastati, et kookosevaras suudab oma sõrgadega rakendada jõudu 3300 njuutonit, ehk siis neli korda rohkem kui inimene oma hammastega.

Sõrapitsitust küll hammustuseks pidada ei saa, aga jõult kehakaalu kohta on kookosevaras võimeline napsama sama tugevalt kui suured kiskjad oma hammastega - jaaguarid, hundid, ehk isegi väiksemad tiigrid ja lõvid.

Kookosevaras on tugeva kestaga maismaakrabi, kes kaalub tavaliselt kuni neli kilogrammi, aga on võimeline üles tõstma isegi 30 kilogrammist raskust. Sõrad on tugevad ja ulatuvad üksteisest isegi meetri kaugusele.

Kui sa ei taha, et su sõrmekondid selliste sõrgade pigistuses murduksid, on inimesel igal juhul soovitav käed krabist eemale hoida.

Kookosevargad on levinud laiadel aladel India ja Vaikse ookeani regioonides, kattudes enamvähem just kookospalmide levialaga, enamasti nad söövad küll vilju, pähkleid, seemneid ja puukoort (kuigi mitte eriti sageli kookospähkleid), aga ei ütle ära ka raibetest ja igasugustest muudest suutäitest, keda nad jaksavad minema vedada - siit ka kookosevarga nimi.