Hiigeljälgede puhul on esimene küsimus muidugi see, et kes need jätta võis. Teadlased ütlevad, et selleks oli sauropood - need olid suurimad dinosaurused, kel kõigil oli pikk kael, kehaga võrreldes pisike pea, pikk saba ja neli võimsat sambataolist jalga. Sauropoodide sekka kuulub näiteks brontosaurus.

Piirkond oli 130 miljonit aastat tagasi suur jõedelta, kus saurused märjas liivas ringi sumpasid. Üks neist jättis ka jälje, mida Queenslandi ülikooli selgroogsete paleontoloog Steve Salisbury nüüd värskelt avaldatud teadusartiklis kirjeldab.

Võimsate jälgede suurus viitab, et loomad olid ka ise hiiglaslikud ja nende puusa kõrgus võis jääda 5,3- 5,5 meetri kanti. "Esmapilgul võiks tunduda, et nii suur jalajälg ja nii suur loom - kas see on üldse võimalik?" ütles Salisbury. "Ent need loomad eksisteerisid. Me näeme tõendeid sellest, et 130 miljonit aastat tagasi olid nad Kimberleys olemas. Suuruselt järgmised saurusejäljed on vaid pisut üle meetri."

Salisbury lisas, et mõned jäljed on niivõrd suured, et neid ei pandud sellepärast tähelegi. Oluline on ka see, et piirkonnast leiti lausa 21 erineva sauruseliigi jälgi. Nii paljude erinevate loomade jäetud jälgi pole ühest kohast mitte kunagi varem avastatud.