Perekonnanimede valik on Koreas ometigi ülimalt piiratud, aastal 2000 loeti kokku vaid 286 kohalikku perekonnanime, mis Koreas kasutusel. Kolm levinuimat nime Kim, Lee ja Park kokku on kasutusel 44,6 protsendil lõunakorealastest.

Uuemal ajal on perekonnanimede arv hakanud kasvama, 2015. aastal loeti riigis kokku 5582 erinevat perekonnanime, kuigi nimede hulk on kasvanud reeglina sisserännu tulemusel.

Muidugi, kuna neid nimesid tõlgitakse hieroglüüfidest, mida pealegi eri murretes hääldatakse erinevalt, on liikvele läinud ka samast nimest erinevad transkriptsioonid, tekitades segadust mitte ainult tõlkijatele.

Levinuimad perenimed Koreas:

Aastal 2000 elas Lõuna-Koreas kokku 47 miljonit inimest, neist perekonannimedega:

  • Kim (Gim, Ghim, Kym, Keem) 9,92 miljonit
  • Yi (I, Ri, Lee, Rhee, Ree, Rie, Rhie) 6,79 miljonit
  • Pak (Bak, Park, Bahk, Pahk) 3,89 miljonit
  • Jeong (Chŏng, Chung, Jung, Joung, Cheong, Choung) 2,23 miljonit
  • Ch'oe (Choi, Che, Choy, Chwe, Chey) 2,16 miljonit
  • Cho (Jo, Joe, Joh, Jou) 1,34 miljonit
  • Kang (Gang, Kahng, Khang) 1,17 miljonit
  • Chang (Jang, Jahng, Jhang) 0,95 miljonit
  • Yun (Yoon, Youn, Yune, Yeun) 0,95 miljonit
  • Sin (Shin, Shinn, Sheen, Seen, Sinn, Cynn) 0,91 miljonit

Põhja-Koreas elas aastal 2000 umbes 22,8 miljonit inimest.

Eesnimed on küll tihti kaheosalised, aga tähendades tõlkes sõnu või mõisteid, neid lahku kirjutada pole õige. Enamasti ühendatakse neid sidekriipsuga, harvemini kirjutatakse kokku. Niisiis, Kim Jong-uni puhul Jongi ja Uni eraldi eesnimedeks pidada ei saa.

Lõuna-Korea uus president Moon Jae-in kannab küll haruldasemat perenime (427 000 inimest). Vabariigi ajal on neli presidenti kandnud nime Park, kaks nimesid Lee või Rhee, kaks nime Roh, kaks nime Kim, kaks nime Chun, üks Choi ja üks Yun.

Syngman Rhee (õigemini Rhee Syng-man) oli Lõuna-Korea riigi esimene president, Kim Il-sung (hiinapärase moonutusega Kim Ir-sen) kehtestas aga Põhja-Koreas omanimelise dünastia.

Kime on Lõuna-Koreas kokku 348 erinevat liini, esindades algselt 15 erinevat klanni, ja seadus on lausa keelanud lähisugulaste abielud, seega klannisiseseid abielusid on üritatud jõuga tõkestada (praegu kasutatakse DNA-teste, et sugulust tuvastada. Kim paistab pärinevat kunagise Silla kuningriigi (1. saj e.m.a. kuni 10. saj m.a.j.) valitsejatest.

Leed (ka Yid või Rid) loevad end pärinevat Chosŏni (ehk Joseoni) dünastia valitsejatest (15.-19. sajand).

Parkid aga loevad end pärinevat otse Silla valitsejast Hyeokgeose Parkist (57 e.m.a. kuni 4 m.a.j).

Seega on Korea perekonnanimedel päris sügav ajalooline tähendus, iseseisvat nimede võtmist, nagu toimus näiteks aastail 1822-1835 Eestis (Aadu Musta onomastika andmebaas sisaldab enam kui 72 000 eraldi võetud perekonnanime Eestis), pole Koreas toimunud.