Areng näib olevat seisma jäänud ja inimesed ei ela praegu maksimaalselt vanemaks kui 20 aastat tagasi. Ehkki keskmine eluea pikenemine küll jätkub paljudes paikades üle maailma, paistab, et maksimaalne eluiga jõudis tippu 1990. aastatel.

Analüüsiti enam kui 40 riigi suremusandmeid. Polnud üllatav, et alates aastast 1900 tõusis nende inimeste arv, kes kõrgesse ikka jõudsid, pidevalt. Seejärel vaadati andmeid, mis puudutasid USA-d, Prantsusmaad, Jaapanid ja Suurbritanniat. Need on riigid, kus on kõige suurem arv üle saja kümne aasta vanuseid inimesi. Leiti, et vanimate inimeste maksimaalne kõrgeim vanus tõusis kuni üheksakümnendate keskpaigani ja siis saabus seisak.

Sellest lähtuvalt arvutasid teadlased, et maksimaalne loomulik inimese eluiga on 115, ehkki pole võimatu, et tulevikus tuleb ette nii mõnigi haruldaselt vanemaks elav inimene. Pole ka välistatud, et vananemisele pannakse piir teaduslike meetoditega või kaotatakse see sootuks.

Võimalus 125 aasta vanuseks elada on uurijate sõnul üks 10 000 seast. Seni teadaolevalt kõige vanemaks elanud inimene oli prantslanna Jeanne Calment, kes suri aastal 1997 122-aastasena. Momendil elab Indoneesias ka mees nimega Mbah Gotho, kes väidab, et ta on 145-aastane, kuid seda pole veel ametlikult kinnitatud.