Merepinnast mõõdetud mäetippude puhul mäletavad kõik kooliõpikuist, et kõrgeim mägi on just Džomolungma oma 8488 meetriga. Kui hakata mäe kõrgust mõõtma maakera keskpunktist, on Ecuadoris asuv Chimborazo Everestist umbes kaks kilomeetrit kõrgem.

Iflscience vahendab, et merepinnast mõõdetuna on Chimborazo kõrgus vaid 6268 meetrit, aga maakera keskpunktist mõõtes aitab ta kõrgusele kaasa see, et ekvaatori lähedal on maakoor kõrgem ja merepind seal asub Maa keskpunktist kaugemal kui Nepaalis. Chimborazo on tänu sellele maakera kõige "väljatorkavam" tipp.

Omapärane kandidaat kõrgeima mäe tiitlile on ka kustunud Mauna Kea vulkaan Hawaii saarestikus. Vulkaani tipp on merepinnast 4207 meetri kõrgusel, ent kui vesi saarte ja vulkaani ümbert ära võtta, on ta kõrgus jalamilt tipuni umbes 9330 meetrit.

Sügavaima süviku kõrval need kõik tipud muidugi kahvatuvad. Vaikses ookeanis Filipiinidest kirdesse jääva Mariaani süviku kõige sügavam koht nimega Challenger Deep on 10 964 meetri sügavune.

Maast eemaldudes kohtume Päikesesüsteemi kõrgeima mäetipuga Marsil, sealne kustunud vulkaan nimega Olympus Mons ehk Olümpose mägi on 21 229 meetrit kõrge.