Kõigi maailma ummistuste isa oli Whitechapeli linnajao all kanalisatsioonis kasvanud lausa veerand kilomeetri pikkuseks. See koosnes peamiselt õlist, rasvast, mähkmetest ja pabersalvrätikutest. Muuseum otsustas umbes kingakarbi suuruse tüki kõigile vaatamiseks välja panna. Kuraator Vyki Sparkes kirjeldab seda kui ollust, mis jääb oma konsistentsilt kuukivi ja parmesani vahele.

Tükk on paigutatud kolme läbipaistva kasti sisse, et kaitsta külastajaid bakterite ja leha eest. Esialgu olla selle "aroom" meenutanud kasutatud ja paariks nädalaks kusagile nurka ununenud mähkme oma, siis aga leevendunud see "niiske viktoriaanliku keldri" lõhnaks.

"See on vastik ja huvitav," ütles Sparkes rasvakäntsaka kohta. "Ja seetõttu on sellega huvitav tööd teha - sel on inimestele eriline mõju."

Näitusel on väljas ka kanalisatsioonitöötaja tööriided.

Muuseum on näituse nimega "Fatberg!" edus nii kindel, et müügile tulevad ka vastavad t-särgid ja pehme maius.

Sparkes sõnas, et rasvatüki näitamine on muuseumi jaoks loomulik valik, kuna asutus talletab linna vanemat ja uuemat ajalugu. Sõna "fatberg" koosneb sõnast "fat" ehk rasv ja sõna "iceberg" ehk jäämägi teisest poolest ja mille panid moodustisele seitse kanalisatsioonitöötajat, jõudis aastal 2015 Oxfordi sõnaraamatusse.

Sellised kraanist alla kallatavatest rasvadest hanguvad moodustised pole aga vaid Londonile omased, vaid neid leiab teistegi suurlinnade alt. Nagu Sparkes ütles, on tegu omamoodi müstiliste klompidega, kuna nende teke pole lõpuni arusaadav. Kuidas, kui kiiresti need moodustuvad ja nii mõnigi muu küsimus on veel vastuseta.

Rasvamägi kanalisatsioonis.
Kuraatorite jaoks oli paras pähkel seegi, kuidas rasvakamakat säilitada. Selle peamised kompomendid on prahiosakesed koos toidurasva, palmiõli ja teiste rasvainetega, mis leiduvad näiteks kehapiimades ja juuksepalsamites. Kaaluti spetslahuses "marineerimist", aga leiti, et ilmselt laguneb see siis mürgiseks lögaks, ka külmutamine ei sobinud. Lõpuks kuivatati see ära.

Suurem jagu rasvamäest anti aga ettevõttele Argent Energy, mis tegi sellest biokütust, nii et "fatbergi" jõul liiguvad nüüd nii mõnedki Londoni kahekordsed ökobussid.