Juulis alguse saanud rünnakute tagajärjel on 206 inimest vajanud haiglaravi, teatas Hiina riiklik tervishoiu- ja pereplaneerimiskomisjon agentuuri Xinhua vahendusel.

Vapsikurünnaku ohvrite abistamiseks on välja antud juhised ning kohalikke võime on kutsutud üles järgima täpselt protseduure ja kindlustama, et patsiendid saavad kiiresti arstiabi.

Komisjon andis kohalikele tervishoiuvõimudele korralduse koordineerida vapsikurünnakutega seotud tegevust põllumajandus-, metsandus- ja tuletõrjeteenistustega ning muu hulgas hävitama vapsikuid asustatud piirkondades.

Koha peale on saadetud kolm meditsiinieksperti kriitilises seisundis patsientidele abi andma.

Vapsikurünnakute põhjust pole ametlikult teatatud.

Kõige hullemini kannatada saanud Ankangi linna metsandusbüroo putukakontrolli ekspert Huang Rongyao seostas seda taimestiku lisandumisega vapsikute elualal ning kaks kuud pidevalt kestnud kuuma ilmaga, mis on muutnud putukad aktiivsemaks.

Loode põllumajandus- ja metsandusülikooli entomoloogiaprofessor Hua Baozhen usub aga, et peapõhjus on vapsikute looduslike vaenlaste, ämblike ja lindude arvukuse vähenemine keskkonnaalaste muutuste tõttu.