Kui Tasman 1640. aastal Uus-Meremaa Lõunasaare rannikut silmas, arvas ta, et näeb hoopis Estadost (holl Stateneiland, ingl Staten Island, hisp Isla de los Estados), mis on saareke La Maire’i väinas Argentina lõunatipu lähistel Tulemaa saarest ida pool.

Tasman oli piirkonnad natuke segamini ajanud — oli ta merereis ju lõppeks olnud väga pikk. Üsna pea taipasid Hollandi kartograafid Hendrik Brouwer ja Joan Blaeu, et need suured saared pole tegelikult sugugi osa Lõuna-Ameerikast.

Blaeu pani piirkonnale nimeks Nieuw Zeeland (ld Nova Zeelandia) – Zeelandi provintsi järgi, mis on Hollandi läänepoolseim kant. Ka Zeeland, mis hollandi keeles tähendab „meremaad“, hõlmab palju saari, millest nimi tulebki.

Inglane James Cook võttis 1770. aastatel Nieuw Zeelandile ette kolm merereisi. Esimese eesmärk oli tegelikult teaduslik — vaadelda Vaikse ookeani lõunaosas Veenuse liikumist Kuu taustal.

Kapten Cook ja tema meeskond eksisid aga ära ja jõudsid otsaga välja Nieuw Zeelandile, kuhu lääne maadeuurijaid polnud pärast Tasmani esimest reisi sattunud.

Cook kaardistas suure osa Uus-Meremaa rannikust ja on ka saareriigi nimetuse nüüdisaegse inglispärastatud kuju New Zealand autor.