Esimesena tabas Irma meie aja järgi täna pisut pärast kella kolmveerand kaheksat hommikul Barbuda saart. Orkaani silm (ala orkaani keskmes, kus on tuulevaikus, rahulik ilm ja selge taevas) oli saarest endast suurem, raporteeris CNN. Seejärel liikus Irma Saint-Martini ja Saint-Barthelemy saarte poole, kus teatati hiljem tõsistest üleujutustest, elektrikatkestustest ja muudest erinevatest tormi põhjustatud hädadest.

Kui Suurbritannia leht The Telegraph ütles, et tegu on läbi aegade võimsaima Atlandi orkaaniga, siis CNN jäi pisut tagasihoidlikumaks, ent kinnitas, et üks kõige vägevamaid on see kindlasti. Irma prognoositavale teele jäävad veel Puerto Rico (torm peaks üle saare liikuma või sellest põhja poolt mööduma täna hilisõhtul või öösel, meie aja järgi homme varahommikul), Dominikaani vabariik, Haiti ja Kuuba.

Seejärel jõuab Irma tõenäoliselt USA-sse Floridasse. USA rahvusliku ookeani ja atmosfääri administratsiooni (NOAA) ilmateenistuse senise värskeima ehk kahe tunni taguse prognoosi järgi (kaart üleval) peaks see juhtuma pühapäeval, poolsaare keskosa kohal peaks orkaan olema aga esmaspäeva esimestel tundidel, mis on meie aja järgi hommikul kell üheksa (USA idaranniku ja Kariibi mere saarte ajavahe meiega on seitse tundi, nt kui siin näitas kell artikli ilmumise ajal 15:15, oli seal kell 8:15 hommikul). Siiski võib kõik kiiresti muutuda - ilmaprognoosi mõttes on tegu kauge tulevikuga.

Irmaga ei pruugi aga lähipäevade tormimöll sugugi lõppeda: Atlandi ookeanil moodustus eile troopiline torm Jose, mis asub praegu Väikestest Antillidest tuhandeid kilomeetreid kagus. Jose asukohas on ilmatingimused ta tugevnemiseks soodsad. Mehhiko lahes tekkis täna aga troopiline torm Katia, mis riigi idaossa lähipäevil tublisti sademeid toob.