Ehkki tüüpiline kujutlus sellest, kuidas inimene looma läbi otsa saab, võib olla pilt dramaatilisest maha murdmisest lõvi, hundi või tiigri poolt, on tegelik suurim tapja palju-palju pisem. Selleks on sääseliste sekka kuuluv hallasääsk. Hallasääse hammustus iseenesest pole surmav, nad tapavad kaudselt - kandes ja levitades surmavat malaariat. Ja teisel kohal on inimene. Meiegi oleme loomad.

Meie statistikaamet nii spetsiifilist liik-liigilt arvepidamist ei tee. Nagu öeldakse, on ühest küljest arvepidamine keeruline ja teisalt meil oleksid need arvud väga väikesed. Ka ülemaailmse tabeli suurimat tapjat meil Eestis ei leidu.

See graafik siin põhineb Bill Gatesi blogis ilmunud graafikul oktoobri algusest. Gates on sarnaseid andmeid avaldanud mitmel aastal järjest. Allikaiks on IHME, WHO, CrocBITE, FAO, Norra loodusuuringute instituut, International Shark Attack File, National Geographic, PBS, National Science Foundation, CDC, WWF, Prantsuse arengu-uuringute instituut, ajakirjajad Wilderness & Environmental Medicine ja Nature. Kõigil andmete juures on jäetud üsna lai eksimisruum, kuid üldpildi annab see ette.