Kruiisil viibinud merebioloog Joanne Jarzobski ütles Business Insiderile, et laeva meeskond sai teate lähipiirkonnas asunud vaalast, keda nad seepeale kaardistada soovisid. "Me saime tol hommikul teate, et lahes oli nähtud vaala ning me üritasime seda möödasõidul dokumenteerida," ütles teadlane väljaandele.

Kuid pärale jõudes avanes neile ootamatu vaatepilt. "Vähemalt kaks suurt mõrtsukhaid sõid surnud vaala. Üks neist oli väga suur, vähemalt 18 jala (umbes 5,5 meetri - Forte) pikkune," ütles Jarzobski. Kruiisifirma sõnul on vaala surma põhjus teadmata.

"Kuigi on kurb näha surnud vaala, olid mõrtsukhaid kohal, et korjust justkui taaskasutusse anda," selgitas ettevõte oma Facebooki lehel. Ka Jarzobski kinnitas, et haid teevad vaalale ainult kasu. "Kuigi haid on meie ökosüsteemis väga kasulikud loomad, on neil kurikuulus ja halb maine. Tegelikult on haid normaalsetes ökosüsteemides väga hea märk," ütles merebioloog.

Tõenäoliselt oli tegemist nii meeskonnale kui ka reisijatele haruldase kogemusega. "Oli imeline kogemus näha, kuidas tippkiskjad "taaskasutavad" surnud finnvaala, ma olen siiani hämmastuses," kirjutas Jarzobski oma Facebooki seinal.