...kuid täpselt see juhtuski möödunud kolmapäeval Hiina rannikulinnas Qingdaos pärast seda, kui tugevad tuuled olid merest mereelukaid välja imenud.

13. juunil tabas mereäärset Qingdao linna Hiinas Shandongi provintsis äge torm, mis murdis puid, paiskas pikali liiklusmärke ja reklaamtahvleid, ujutas tänavad üle ja seiskas täielikult liikluse.

Tormiga kaasnes aga veel üks nähtus, mis lõksu jäänud sõidukijuhtide tähelepanu pälvis — nimelt hakkas taevast alla sadama mitmesuguseid mereloomi.

Hiina mikro-ajaveebindusplatvormisse Weibo postitatud uskumatutel piltidel on näha läbi õhu vuhisevaid kaheksajalgu ning autode tuuleklaasidele maandunud meritähti, krevette ja mitmesuguseid koorikloomi.

Foto: Weibo

Fotosid jagas ka Hiina riiklik meteoroloogiateenistus ja „mereannisadu“ muutus menukas suhtlusvõrgustikus kiiresti kuumaks teemaks.

Meteoroloogide osutusel pidi mereloomad Kollasest merest välja imema vesipüks ja suhteliselt kaugele linna kohale kandma tugev tuul.

Huvitaval kombel pole sarnane nähtus viimasel ajal maailmas eriti haruldane. Alles mullu sadas Mehhiko linnas Tampicos taevast kalu ning 2008. aastal teatati ägedast kalasajust Indias Keralas.

Foto: Weibo