Kuigi väidetavalt hakkas Holland esimese riigina selliseid rohelisi sildu üle tee ehitama, pole see päris tõsi. Esimene ökodukt olevat püstitatud juba 1950. aastal Prantsusmaal. Hollandis maanteede alla rajatud 600 tunnelit on igatahes oluluiselt suurendanud muidu hävimisohus olnud euroopa mäkrade arvukust.

Enamasti paigutatakse ökoduktid kohtadesse, mida mööda on näha sagedamini loomade migratsiooni, et muuta liiklust ohutumaks ka autojuhtidele. Variandiks on siis sillad ja tunnelid, ja nähtavasti on loomad ka piisavalt targad, et ohutumat teed eelistada. Ja erinevad nõudmised on muidugi oravatel, nahkhiirtel, krabidel, kõikvõimalikel uruloomadel ja siis vist pigem suuri sildu või tunneleid nõudvatel põtradel ja karudel. 

Vaata pildivalikut ka siit (kliki lingil)

Kuigi ökoduktide ehitamine lisabki tee-ehituse maksumusele seitse-kaheksa protsenti, on loomadega juhtuvate liiklusõnnetuste järsk vähenemine selgelt kulud ära tasunud. Seni on USA-s näiteks aastas toimunud 2,4 kokkupõrget loomadega tekitanud ühiskonnale kaheksa miljardit dollarit kahju. Ja nii on ökoduktide rajamine läinud selgelt moodi ka USA-s, Kanadas ja Austraalias.

Ja nagu Utah osariigis paiknenud kaamera näitab, on sellised koridorid ka ohtralt kasutatavad: