Nagu BBC teatab, värvub lumi niisuguseks siis, kui Saharast pärit ülipeened liivaosakesed atmosfääri tõusevad, seal mõne teise maakera punkti kohale liiguvad ja siis sademetega segunenutena jälle maapinnale jõuavad. Seda juhtub umbes iga viie aasta tagant, kuid tänavune oranž lumi oli eriti silmatorkav, kuna liivaosakesi ja tolmu sattus atmosfääri väga palju. Kõrbes möllas võimas liivatorm, mis oli sedavõrd laialdaste mõõtmetega, et jäi ka NASA sateliidifotodele. Nagu BBC vahendab, on mitmed inimesed kaevanud, et liiv krõbiseb lausa hamba all.

Oranž lund sadas Bulgaarias, Ukrainas, Rumeenias ja Moldovas, samuti postitati sotsiaalmeedias rohkelt fotosid Venemaal Sotšis asuvast suusakuurordist, kus nõlvad ebatavalist karva olid.

Arvestades, et nii sel kui eelmisel talvel kostitati Sahara kõrbe haruldase lumesajuga, on kõrbest lähtuva liiva jõudmine mujale maailma igati aus kaup.

Aastal 2007 sadas oranži lund ka Siberis, siis teatasid kohalikud aga, et see haises ja tundus õline. Tõenäoliselt oli siis tegu keemiareostusega. Sedapuhku on oranž lumi lihtsalt näide planeedi ilma- ja kliimasüsteemide seotusest.