Eelmise põlvkonnaga Smart Herb Garden võrreldes on kõige silmnähtavama ja rohkem elevust tekitava värskenduse läbi teinud masina korpus, kirjutab Digitest.ee.

Lisaks uutele värvidele, milleks on beež, valge ja hall, muudeti materjale, mis annavad nutiaiale nüüd veelgi luksuslikuma tunde ja välimuse.

Märkimisväärselt arendati edasi veel aia valgustuslahendust ning taimede veekogumise loogikat, mis aitavad taimekasvule oluliselt kaasa.

Igale toidusõbrale on oluline, et lauale jõudev roog oleks maitsev ning tervislik. Aastaringselt on Eesti kliimas värskete maitsetaimede kasvatamine keeruline, kuid Click & Grow nutiaed teeb selle hoopis väga lihtsaks.

Ühendad masina vooluvõrku, lisad vett ning asetad vahetatavad taimekapslid potti. Ülejäänu teeb masin juba sinu eest ära, jättes sulle ainult rõõmu värskete maitsetaimede ja marjade söömisest.

Neile, kellel söödava vastu nii suur huvi ei ole, on valikus ka mitmeid ilutaimi nagu näiteks mätashari, petuunia ja Eesti rahvuslill – rukilill.

Click & Grow nutiaiaga tuleb kaasa kõik taimede kasvatamiseks tarvilik. Koos masinaga on kaasas esimesed taimekapslid, mille sees sirgumist ootav basiilik.

Taimekapsli topside puhul on oluline silmas pidada, et pärast taime eluaja lõppu on tarvis selle plastikust kapsel alles hoida, sest uute refill-taimedega on kaasas ainult ilma plastikuta Smart Soil mulla kogum. Igas komplektis on neid kogumeid tervelt kolm tükki, mis tähendab korraga kolme taime kasvatamist.
Foto: tootja

Kasutamine

Pärast nädalast muretut kasvamist hakkavad taimetopsidest pead tõstma esimesed basiilikuvõrsed ning -lehed. Kasvuhoone omadusi loovad plastikust kuplid tuleks eemaldada siis, kui taimed on võrsunud kupli laeni.

Veel nädal kuni paar ja juba tulebki lambi kõrgust tõsta, et liiga lähedal põlev valgus värskelt kasvanud lehti ära ei kõrvetaks – lambi reguleerimiseks vajalikud postid on nutiaiaga kohe kaasas.

Nüüd, kui suur töö on tehtud ja taimed kenasti suureks kasvanud, ei jää muud üle, kui tehtud töö vilju nautida ja – kokkama!

Kui oled suureks kasvanud basiiliku lehed toidu maitsestamiseks ära kasutanud, jätkab masin taimede toitmist vee, toitainete ja piisava valgusega veel pikka aega. Samal ajal kasvatades juurde ka pidevalt uusi lehti.

Lambi valgustsüklid on reguleeritavad: lamp põleb 16 tundi ja puhkab 8 tundi – nii tekib taimedele ööpäeva tsükkel. Lambi valgustusaja algus on reguleeritav seadme vooluvõrku ühendamisega.

Click & Grow ürdiaiaga on väga lihtne kasvata soovituid maitsetaimi või ilulilli aastaringselt ning sõltumata eelnevatest kogemustest aianduses.

Üsna tihti vaevatakse pead küsimusega, mida kinkida inimesele, kellel on kõik olemas? Mul on soovitus – kinkige Click and Grow Smart Garden! Tegemist on nii efektse kui ka praktilise tootega, mille üle on kõigil kindlasti hea meel.