Pudeli väliskiht on valmistatud kõikvõimalike ettevõtete annetatud vanapaberist ja veekindel sisekiht on liitmaterjalist, mille Longcroft ise välja arendanud on ja mille koostist ta ei avalikusta.

Kõik pudeli koostisosad kõdunevad täielikult kolme nädalaga, kui pudel on vette või prügimäele jäetud. Vähe sellest, nagu Longcrofti ettevõte teatas, on mereelanikud võimelised selle osakesed nahkagi pistma. Ka teraskork roostetab täielikult ja on umbes aasta pärast lagunenud. Plastiku lagunemiseks looduses kulub tavaliselt aastasadu.

Longcroft elab ise Šotimaal ja ootab hetkel oma tootele patente. Ta alustas sel nädalal pudeliprojekti heaks ühisrahastusplatvormil Indiegogo rahastuse kogumist ja selle uudise ilmumise ajaks oli 98% vajaminevast rahast juba koos.

Longcroft ütles The Timesile, et loodab, et pudelid on aasta lõpus juba poodides müügil ja et sellise veepudeli hind (koos veega sees) jääb kusagile euro kanti.

Business Insider palus mehelt ka üht pudelit proovimiseks, aga ettevõte keeldus, öeldes, et nad ei soovi, et keegi jääks nende pudeliga üksi, võtaks selle nii-öelda pulkadeks lahti ja varastaks Choose Wateri (see on ta ettevõtte nimi) idee ära. Patente, nagu öeldud, pole veel väljastatud.

Maailma ookeanides on plastireostust vähemalt 50 miljoni tonni jagu, teatas EcoWatch.