Maailmarekordilisele langevarjuhüppele eelnes ka põhjalik arendustöö nii skafandri kui ka uue elutoetussüsteemi väljatöötamiseks. Kogu varustus, sh ka hapnikuvaru, kaalus üle 200 kilogrammi, mis muutus selle skafandriga kõndimise Maa peal küll enam kui ebamugavaks.

Eustace laskis oma õhupalli gondlist lahti New Mexico Roswelli kohal reedel ja ületas Maa poole sukeldudes rekordid nii hüppe kõrguselt kui ka vabalangemise perioodi pikkuselt. Eustace langes Maa peale 41,419 kilomeetrit, eelmise rekordi püstitanud Felix Baumgartner hüppas kaks aastat tagasi 39 kilomeetri kõrguselt.

USA langevarjurite assotsiatsiooni esindaja James Hayhurst oli rekordeid kinnitamas nii tunamullu Baumgartneri kui nüüd ka Eustace'i hüpete järel ja nagu ta kinnitab, oli Eustace valmis selleks hüppeks sisuliselt juba enne Baumgartneri hüpet. Siis aga otsustati, et las Baumgartner püstitab oma maailmarekordi enne, küll pärast jääb ameeriklasel aega rekord jälle tagasi võtta.

Eustace püstitas rekordi kolmandal katsel, testihüpetel laskus ta eelnenud nädalatel alla 17,4 ja 32 kilomeetri kõrguselt. Kuigi ta hüpped polnud eriline saladus, ei teinud ta siiski nendele ka laialdast reklaami.

Alan Eustace oma rekordhüppe skafandris.

Uue lahendusena kasutati seekordsel hüppel nn piloodi liuglemise seadet, nimega Sabre, et vältida probleemi, mis oleks äärepealt tapnud John Kittingeri 1960. aastal. Täna 86-aastase Kittingeri parempoolne käsi paisus siis hüppe ajal kaks korda suuremaks, aga Kittinger jõudis elusalt Maa peale, püstitades toona rekordilise hüppe 32 kilomeetri kõrguselt. Nüüd siis võttis Eustace austerlaselt rekordi ameeriklastele tagasi.

Eustace'i hüppe tegi peamiselt võimalikuks ameeriklase Taber MacCallumi firma Paragon Space Development, kelle jaoks sellised hüpped on küll pigem promokampaania märksa kaugemale ulatuvate eesmärkide nimel. Paragoni projekt World View eesmärgiks on valmistada kuue inimese kapsel, mis kerkiks 40 kilomeetri kõrgusele, et sealt reisijatele vabalangemise efekti pakkuda. Skafandri Eustace'i hüppeks valmistaski Paragon.

Kui Baumgartneri skafander rajanes pigem lennukipilootide varustusele, siis Eustace'i skafander oli juba NASA avakosmoseskafandrite edasiarendus. Aga kui Baumgartner kaotas oma hüppe ajal korraks ka pöörlemise üle kontrolli, siis vähemalt Eustace'i hüpe oli kogu aeg kontrolli all.

Hüppe ajal ületas Eustace ka helibarjääri, kiirusega Mach 1,23, jäädes napilt Baumgartneri tippkiirusele (Mach 1,24) siiski alla. Mõlema hüppe tekitatud pauk helibarjääri ületamisel kostis ka Maa peale välja.