„Immuniseerimine on kõige turvalisem viis kaitsta lapsi vaktsineerimise abil ära hoitavate haiguste eest,“ ütles Tehan. „Vanemad, kes oma lapsi ei immuniseeri, seavad riskantsesse olukorda nii enda kui teiste lapsed.“

Austraalias on muidugi ka põhimõttelisi vaktsineerimisvastaseid, ent paistab, et neid lapsevanemaid tabab nüüd mõningane majanduslik löök.

Pered, kelle sissetulek aastas on 51 000 eurot, kaotavad näiteks iga lapse kohta kahe nädala tagant umbes 18 eurot. Kui lapsi on peres kolm, teeb see kuu aja kohta 108 eurot, aastas aga peaaegu 1300 eurot.

Paistab aga, et karm vaktsineerimispoliitika on tulemusi toonud. Aastal 2015 keelati kõik religiooniga seotud erandid ja mitmetes osariikides keelati aasta hiljem vaktsineerimata lastel teistega koos koolis ja lasteaias käimine. Tulemus on, et Uus-Lõuna Walesi osariigis on üle 93 protsendi ühe- ja viieaastasest täielikult vaktsineeritud. Queenslandi osariigis ja mujalgi on aga vaktsiinivastased oma tervishoiuteenused sisse seadnud, et osalt seadustest mööda manööverdada.

Vaktsineerimispoliitika varieerub riigiti ja mõnikord on see erinev ka riigisiseselt. USA-s on näiteks teatud haiguste vastu vaktsineerimine kohustuslik ja ilma vaktsineerimata ei lasta lapsi kooligi.