8. jaanuaril 2017 puu lõpuks murdus, olles kannatanud rängalt viis aastat kestnud ränga põua tõttu, viimaseks raksatuseks kujunes aga osariiki tabanud tavalisest tugevam torm.

Oma nime sai iidne puu seetõttu, et kas siis välgulöökide või metsapõlengute tõttu oli selle tüve sisse tühimik põlenud, kus sissärändajatest "esmaavastajad" ehk pioneerid vihma ajal turvalist peavarju leidsid. Aastal 1857 pandi juba tähele, et ligemale 50 meetri kõrguselt oli puu latv maha murdunud ja, et puu oli seest õõnes, selle alt oli võimalik hobusega läbi ratsutada.

Niisiis, 1880. aastatel võtsid ettevõtlikud kohalikud mehed kirved appi ja raiusid puu sisemusse tunneli, et kõik uudistajad sealt läbi saaks ratsutada, aastakümneid hiljem mahtusid tunnelis sõitma juba ka autod. 1930. aastatel keelati aga turistidel igasugune grafiti ja nimede puusse toksimine ära.

Kujunes lausa nn Suurte Puude Teerada, sest tegemist polnud piirkonna ainsa puuga, mille tüvest oli võimalik läbi sõita.

Yosemite rahvuspargis asuv mõnevõrra väiksem Wawona Tree, millesse tunnel raiuti aastal 1881, murdus juba 1969. aastal. Pioneer Cabin Tree on aga järjekordne puu, mis oli oluliselt nõrgenenud just seetõttu, et turistid vajasid vaatamisväärsust. Normaalselt elaks sekvoiad isegi 3000-aastaseks, aga teatav õigustus on siiski, et puu oli enne kirvemehigi juba rängalt kannatanud...

1937. aastal murdunud teine, 6,4-meetrise läbimõõduga hiidpuu Californias sai nimeks aga Tunnel Log, kuna selle murdunud tüvest raiuti omakorda tunnel läbi.
Yosemite rahvuspargis on ikka veel kaks puud, mille alt jalakäijad võivad läbi kõndida, üks asub Mariposa Grove'is, teine Tuolumne Grove'is. Hercules Tree on aga elav puu, millesse on lausa tuba sisse raiutud.
Hercules. https://www.monumentaltrees.com
Põhja-Californias on endiselt kolm sekvoiat, millest on võimalik autoga läbi sõita: Klamath Tour Thru Tree, Shrine Drive-Thru Tree ja Chandelier Tree.