Praeguse seisuga lubatakse neli esimest kolonisti viia ühe-otsa-piletiga Marsile aastal 2025, kuigi enne seda peaks Marsile toimetatama ka kõik nende eluks ja tegevuseks seal vajalik varustus.

Eelmiste voorudega oli konkurentsi jäetud veel 660 inimest, nüüd on võimalike kolonistide nimekiri lühenenud sajani, nimelt 50 mehe ja 50 naiseni, vanuses 19 kuni 60 eluaastat. 39 neist tuleb Põhja- ja Lõuna-Ameerikast (33 USA-st), 31 Euroopast, 16 Aasiast, seitse Aafrikast ja seitse Austraaliast. Eestlasi enam nende seas ei ole.

Allesjäänud kandidaadid pannakse nüüd proovile mitmesugustes grupiülesannetes, et testida nende võimet toime tulla Marsi raskete tingimustega, edaspidi jagatakse nad neljaliikmelistesse rühmadesse, et nad võiks simulaatorites tõsisemalt testida tingimusi Marsil.

Mars One, kui koloniseerimisprogrammi teostaja kavatseb lõpuks välja valida 24 isikut, keda oleks tegelikult võimalik tulevikus Marsile lennutada, et need sealse koloonia tegelikult püsti paneks. Praeguse seisuga pole mingeid võimalusi koloniste sealt tagasi tuua.

Esimesed robotmissioonid, mis otsiks kolooniale sobivama koha, peaks startima juba 2018. aastal. Mars One ise roboteid ja mooduleid küll ei ehita, selleks on sõlmitud kokkuleppeid erinevate firmadega.