Californias asuvast Mojave õhuväebaasist õhku tõusnud lennukilaadne süstik kerkis kokku 80 kilomeetri kõrgusele - paljud kosmoseagentuurid peavad just seda kosmoselennu piiriks. Virgini kontserni omanik Richard Branson oli lennust vaimustuses. Kui masin ületas kosmosepiiri, puhkes ta pisaratesse ning andis ligiduses seisnud ettevõtmise fännidele plaksu ning kallistas neid.

Bransoni rõõmul oli ilmselge põhjus - alles neli aastat tagasi kukkus testlennu käigus alla sama masina prototüüp, õnnetuses hukkus kaaspiloot ning piloot sai tõsiselt vigastada. Õnnetus aeglustas arendust märkimisväärselt. "Meie teel on olnud takistusi, kuid nüüd oleme me kosmosepiiri ületanud - see on meie jaoks väga oluline," ütles Virgin Galacticu tegevjuht George Whitesides.

Eilsel lennul küll ühtegi pärisreisijat veel ei olnud, nende rolli täitis Annie-nimeline mannekeen. Peale tema olid pardal veel kaks pilooti ning neli NASAle kuuluvat teadusseadeldist. Kogu lend kestis umbes tunni, mille käigus jõuti 83 kilomeetri kõrgusele ning liiguti maksimaalselt 2,9 kiiremini kui heli.

Virgini kosmoselennu on endale broneerinud juba 600 inimest, teiste seas näitleja Leonardo DiCaprio ja muusikatäht Justin Bieber. 90 minutit kestva lennu maksumus on 250 000 dollarit.