TechCrunchi sõnul analüüsis tarkvara just ehitiste funktsionaalsust: oluline oli elamu seinapaksus, soojapidavus ja küte, rõhupidavus ja teised tehnilised näitajad. Kõigi viie edasipääsenu vahel läheb jagamisele 100 000 dollarit.

Zopheruse poolt loodud lahendus (artikli päises olev video) hõlmab raketilaadset 3D printerit, mille sees prinditakse jääst, kaltsiumoksiidist ja Marsi pinnast tehtud modulaarseid majakesi, mida ühendatakse omavahel Maal varem valmis toodetud osade abil.

AI Spacefactory poolt loodud silindriline lahendus keskendub ratsionaalsele ruumikasutusele: tegemist on kõige efektiivsema hoonekujuga ning samas on selline kuju ka suurepäraselt 3D-prinditav. Peale selle on pikaks venitatud muna kujuga ehitis väljanägemiselt ulmeline ning sobib seetõttu Marsi auraga hästi.
Kahn-Yatesi poolt loodud käsnalaadne struktuuriga hoone ühendab omavahel plastikut ja 3D prinditud raamistikku. Lahendus näeb küll visuaalselt väga lahe ja ruumikas välja, kuid siinkohal tekivad küsimused selle suhtes, mida AI Spacefactory hästi tegi - tundub, et efektiivse ruumikasutuse põhimõtteid Kahn-Yatesi poolt loodud maja puhul väga jälgitud ei ole.
SEArch+/Apis Cor poolt loodud hoone keskendub radiatsiooni eest kaitsmisele ning on seetõttu osaliselt ehitatud Marsi pinna alla. Meeskonna enda sõnul on nende disaini peamine lähtepunkt hoones elavate inimeste ohutus. Majas on kaks eraldiseisvat ala, milles valitseb erinev rõhk.

Northwesterni Ülikool on samuti viie parima hulka saanud. Nende disaini keskmes peitub majade loomise lihtsus - kuplikujulisi hooneid on kõige lihtsam 3D-printida, kuid samal ajal ei ole nende ruumikasutus äärtes madalate seinte tõttu väga tõhus.

2019. aasta kevadeks peavad kõik viis meeskonda olema loonud oma 3D printimismasina, mis võimaldab nende hoonest 1:3 suhtega vähendatud mudeli luua. Konkursi võitja saab NASAlt kaks miljonit dollarit.