Minu arvates on tegemist on niivõrd lahedate tehnoloogiatega, et need lihtsalt tuleb lähemalt tutvustada, kirjutab ajaveeb The Technorat.

Ülaloleval fotol: Androidi-arendust juhtiv Sundar Pichai uusi Androide tutvustamas.

Android Auto

Google'i poolt seatud standard, mis võimaldab Androidi-põhistel nutiseadmetel toimida auto pardakompuutri kaudu.

Android Auto võimaldab autojuhtidel kontrollida Google'i kaarte, muusika taasesitust, SMS-sõnumeid, telefonikõnede tegemist ning vastuvõtmist ning otsingumootori kasutamist.

Androidi funktsioone saab kasutada nii pardakompuutril asuvate nuppude, roolil asuvate nuppude kui ka muidugi häälkäskluste abil.

Nutiseade ühendub autoga USB-kaabli vahendusel ning pardakompuuter toimib kui väline monitor nutiseadme jaoks, mis näitab ainult autos kasutamiseks vajalikku kasutajaliidest.

Android TV

Nagu nimigi ütleb, on tegemist nutitelerite platvormiga, mis põhineb Androidil. Platvormi eesmärk on pakkuda kasutajatele paremat kogemust televisiooni vaatamisel.

Android TV võimaldab teleri kaudu alla laadida rakendusi, sarju, filme ja muud taolist Google Playst, mängida, kasutada otsingumootorit ning teha veel palju põnevat.

Uus platvorm võimaldab juhtida nutitelerit nii mängupuldi, teleripuldi, nutiseadme rakenduse kaudu kui ka rakendada häälkontrolli, mis teeb saate või filmi otsingu väga mugavaks.

Android Wear

Tegemist pole Google'i rõivabrändiga, nagu võiks arvata, vaid hoopis kantavate seadmete jaoks kohandatud Androidiga. Ma ei hakka varjama, tegemist on minu arvatest kõige lahedama tänavusel I/O konverentsil esitletud programmiga.

Lühidalt selgitades on Wear pisikeste ning vähenõudlike nutiseadmete (nutikellad/prillid) jaoks kohandatud Androidi opsüsteemi versioon, mis võimaldab näiteks nutikella abil kontrollida suuremat nutiseadet (telefoni, nutitelerit või auto pardakompuutrit), analüüsida pulsikellast tulevaid andmeid, näidata teadaandeid erinevatelt sõnumirakendustelt ning teha veel mustmiljon asja, mis teevad tavakasutaja elu lihtsamaks.

Android One

Google tahab näha Androidi-seadet iga Maa elaniku käes ning seepärast on Google loonud standardi madala hinnaklassi telefonide jaoks, mis kannab nime Android One. Selle standardi alusel saavad telefonitootjad hakkata valmistama väheste kulutustega nutitelefone.

Kui KitKat tagab selle, et Androidi suudab jooksutada sujuvalt ka nõrga riistvara masinat, siis Android One tagab selle, et seadme riistvara oleks võimeline jooksutama Google'i mobiilset opsüsteemi.

Android One'i telefonid hakkavad jooksma puhtal Androidil ning OS-i värskendused hakkavad ilmuma regulaarselt. Üks standard tagab selle, et telefon on hinna poolest kolmanda maailma riikide inimestele kättesaadav ning kasutatav.