Elisa kasutab drooni töövahendina keerukamatel objektidel nagu mastide, tugijaamade ja kõrghoonete katustel vaatluste tegemiseks. Nende hinnangul suurendab droon töövahendina vajalikes hooldustöödes tööohutust.

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli: "Droon ei ole tõesti enam pelgalt hobitegevuste jaoks, vaid suurepärane abivahend tööohutuse tagamisel.

Kui ma toon siinkohal elulisi näiteid telekomiturult, siis üks mast võib olla ca 100 meetri kõrgune - kui muidu oli tavapäraseks praktikaks see, et töötaja ronib masti pidi üles vajalike seadmete kontrolliks, siis praegu saame sellise kontrollvaatluse teha drooni toel."

Ülalolev video näitab, kuidas droon teostab Elisa masti kontrollvaatlust Keilas.

Mehitamata lennuvahendi kasutuselevõtt igapäevases tööelus pole mitte teinud elu palju lihtsamaks, vaid vähendanud ka kontrollvaatlusele minevaid kulusid.

"Droonilend on oluliselt kuluefektiivsem meie jaoks kui vastava rasketehnika tellimine ja selle kasutamine kontrollvaatluse tegemiseks," tõdes Polli.

Telekomiturul on igapäevaseks nähtuseks seadmete hooldustööd, mida tuleb muuhulgas teha keerukamatel maastikutingimustel kui ka hoonete katustel, kuhu füüsiliselt jõudmine võib osutuda aeganõudvaks ja mitte just kõige ohutumaks tegevuseks.