Film räägib sellest, kuidas 1960ndatel aastatel tegi USA president John F Kennedy ettepaneku viia enne sajandivahetust inimene Kuule. Aastatel 1968-1972 käis Kuul 24 ameeriklast. Nad on siiani ainsad inimesed, kes on seda teist maailma külastanud. Apollo astronaudid räägivad filmis, mida see suur reis tähendas nii neile endale kui kogu inimkonnale tähendas.

Avameelsed intervjuud on tehtud kõigi Apollo meeskondade liikmetega alates Apollo 8-st, mis tegi esimesena reisi ümber Maa kaaslase kuni viimase Kuul maandunud ekspeditsioonini Apollo 17, mille jooksul elas kaks meest meie naabri pinnal enam kui kolm ööpäeva. Intervjuude vahele on pikitud mitmeid NASA filmikaadreid, mis pole varem avalikkuseni jõudnud.

„Kuu varjus“ on võitnud viis auhinda (Boulder International Film Festival, Florida Film Festival, National Board of Review, Sundance Film Festival, Central Ohio Film Critics Association) ning teeninud 13 nominatsiooni.
Delfi TV vahendusel näeb filmi laupäeval õhtul alates kl 19.

Viasati kommunikatsioonispetsialisti Karin Laurima sõnul on Viasati tasuta kinoõhtud põnev üritustesari, mis toob inimestele lähemale rikkalikku ja harivat filmivalikut.

"Viasati kanalitevalikus on meie oma tõsielukanalid Viasat Nature, Viasat History ja Viasat Explore, mida koostöös muuseumide ja haridusasutustega inimesteni toome,” rääkis Laurima. “Iga film on valitud vastavalt konkreetse muuseumi temaatikale või soovidele ja varustatud eestikeelsete subtiitritega. Lisaks on paljud muuseumid loonud ka temaatilisi väljapanekuid ning leidnud parimad oma ala spetsialistid, kes Viasati filme sisse juhatavad.“

Järgmine Viasati kinoõhtu toimub juba 16. aprillil kell 12.00 Tallinna loomaaias.