Signaal tuvastati Lõuna-Venemaal Karatšai-Tšerkessias Zelentšukskajas asuva RATAN-600 raadioteleskoobiga tegelikult juba eelmisel aastal, aga vene astronoomid teatasid sellest SETIle miskipärast alles nüüd. SETI teoretiseerib, et kui seda edastav kosmiline antenn saadab signaali igas suunas, peab sel puhul peab selle tööle pannud intelligentsel tsivilisatsioonil olema oskus kasutada lähedalasuva tähe energiat kommunikatsiooniks ja antenni tööshoidmiseks. Selline signaaliedastus on lihtsalt niivõrd energimahukas ettevõtmine.

Miks aga keegi peaks sellist signaali kosmosesse saatma? Üks versioon on endast lihtsalt kosmilise graffiti maha jätmine stiilis "meie olime siin". See võib samas olla ka appikutse või siis, nagu kirjutab Paul Gilster blogis Centauri Dreams, "ood kuldsele minevikule."

Popular Science lisab siiski, et liialt erutuda pole tõenäoliselt mõtet: Texases asuva A&M ülikooli astronoom Nick Suntzeff ütles Ars Technicale, et poleks üldse üllatav, kui selguks, et see signaal on meie enda välja saadetud. Seda vaadeldi-kuulati selles raadiolainete spektri osas, mida kasutab sõjavägi suhtluseks maapealsete jaamade ja satelliitide vahel.

Igatahes: 27. septembril istuvad Mehhikos Guadalajaras SETI komiteeliikmed 67. rahvusvahelisel astronautikakongressil maha, et asja arutada. Ehkki seda tulnukaotsijad väita ei julge, et signaali autoriks on võimekas võõrtsivilisatsioon, teatavad nad, et igal juhul väärib see uurimist.