Boeingi tegevjuht Dennis Muilenburg ütles Chicagos peetud konverentsil, et on kindel, et esimene Marsile astuv inimene astub välja Boeingi ehitatud kosmosesõidukist. Mäletatavasti tutvustas Elon Musk alles eelmisel nädalal Mehhikos toimunud rahvusvahelisel astronautikakongressil oma kontsepti nimega Interplanetary Transport System ning ütles, et sellega on plaanis inimesed punasele planeedile saata aastal 2025. Sellest plaanist kirjutas Forte lähemalt siin.

Muilenburgi sõnavõtust ei saanud aga päris täpselt aru, kas ta usub, et Boeing saab oma kosmosesõiduki varem valmis ja jõuab Marsile varem tänu sellele või eeldab ta lihtsalt, et Musk ei saa oma ülesannetega hakkama ja ei jõua asjadega valmis. Tõsi on, et Musk ütles samal kongressil, et tähtaegadest kinnipidamine pole ta kõige tugevam külg.

Hetkel on Boeing NASAle raketti arendamas, see kannab nime Space Launch System ning sellega tahab kosmoseagentuur 2030. aastatel inimese Marsile lennutada.

Marsile lisaks rääkis Muilenburg Chicagos ka muudest Boengi plaanidest nagu ülehelikiirusel lendavad lennukid, millega jõuaks igast maailma punktist teise paari tunniga.

Boeing ja SpaceX on juba tegelikult võistlejad: mõlemad tahavad olla esimeseks erafirmaks, kes hakkaks USA astronaute kosmosesse - näiteks ISS-i pardale toimetama. Mais näis, et Boeing on edu kaotamas, kui nad teatasid, et lükkasid oma esimese mehitatud kosmosemissiooni aastalt 2017 aastasse 2018. Ent SpaceXi plaanid said omakorda tagasilöögi 1. septembril, kui üks ettevõtte rakette stardiplatvormil plahvatas.