Business Insider vahendab, et värske uuring hindab, et kui võrrelda kogu universumi ruumi ookeaniga, oleme me hetkel läbi uurinud kõigest umbes ujumisbasseini suuruse osa. "Me pole väga palju uurinud," ütles üks uurimuse autoritest Shubham Kanodia Business Insiderile.

Uuring vihjab, et isegi meie enda kodugalaktikas võib vabalt olla intelligentseid liike, kes on terve aja üritanud meiega kontakti leida. Maaväliste tsivilisatsioonide otsingute tegelevad ühingud on küll viimase 60 aasta jooksul aktiivselt selliseid signaale otsinud, kuid teadlaste hinnangul on nende läbi uuritud osa universumist kaduvväike.

Nii teadlased kui ka üks prominentsemaid maaväliste tsivilisatsioonide otsijaid Jill Tarter on ühel nõul, et hetkel oleme me otsinud väga lühikest aega ning ei pruugi ka olla ebatõenäoline, et oleme otsinud lihtsalt valesid signaale. Kanodia tõi näite meie oma koduplaneedilt. "Ütleme, et ma teataks, et Houstonis toimub midagi lahedat, aga ma ei ütleks, mis see on ja kus see toimub. Kui ma ei annaks mingit eelinfot, oleks väga keeruline minna ja üritada seda üritust üles leida," ütles ta.

Kosmiline heinakuhi, millest on läbi uuritud üliväike protsent

Teadlased koostasid oma uuringu raames matemaatilise mudeli kosmilisest "heinakuhjast", mis on kerajas ning umbes 33 000 valgusaasta suuruse läbimõõduga. Mudeli keskmes on meie enda armas Maa, sest siit meie otsingud lähtuvad.

Teadlased võtsid ka arvesse kaheksat erinevat parameetrit, mis tulnukate tuvastamist mõjutavad: otsitava signaali sagedused, modulatsioon, võimsus, polarisatsioon jm. Lisaks määrasid nad nendele parameetritele meie mõistuse järgi loogilised piirmäärad.

Arvestades seda ilmatut ruumi ning kõiki neid tegureid, on inimesed sellest heinakuhjast hetkeseisuga läbi kamminud kõigest 0,00000000000000058%. Veel ühe tabava võrdlusena tõid teadlased välja, et tegemist on justkui 25 ruutsentimeetrise maalapiga kogu Maa pindala arvestades.

Samas on teadlased üpris kindlad, et meie planeedi vahetus ligiduses saab olla maksimaalselt olla üks tulnukatsivilisatsioon. "Tuues uuesti mängu Houstoni analoogia, siis kui Houstonis oleks mitu lahedat üritust, oleks üht lahedat üritust oluliselt kergem leida," ütles Kanodia.

Samas ei ole mingisugust garantiid, et mingi üritus või nõel heinakuhjas üldse olemas on. Või veelgi hullem - võib olla on teised tsivilisatsioonid meist targemad ning lihtsalt ei ole huvitatud sellest, et me nad üles leiaks.