Algse plaani järgi pidi Venta-1 orbiidile viima India Kosmoseuuringute Organisatsiooni (ISRO) kanderakett PSLV C34 koos 21 satelliitidiga teistest riikidest. See oli rekordarv satelliite, mida ISRO kunagi ühe missiooniga kosmosesse viinud.

Kuid kuna see oleks toonud kaasa kõrgendatud turvariski, otsustati, et Läti Venta-1 ja Itaalia Max Valier ei söösta 20. juunil PSLV C34-l kosmosesse. Kaks sateliiti viiakse orbiidile ühel järgmistest kanderaketi lendudest.

Krauze sõnul olid mõlemad satelliidid tudengite arendatud ning õhkutõus oli korraldatud samade saksa partnerite poolt, seega plaanipäraselt oleks satelliidid kokku ühendatud ja koos õhku tõstetud – sateliidid oleks teineteisest eraldunud alles kosmoses. India partnerite analüüs näitas aga, et nii on kokkupõrkerisk kõrgem, seega kahe satelliidi missioonid lükati edasi.

Venta-1 hakkab tiirlema ümber Maa, ületades ka Läti territooriumi – ületamise ajal saab satelliidile saata juhtsignaale ja vastu võtta infot. Infovahetust Venta-1 satelliidiga viiakse läbi juhtimiskeskusest Ventspilsi kolledžist. Satelliidi arendas välja Ventspilsi kolledž koostöös Ventspilsi Tehnoloogiapargi ja Bremeni rakendusteaduste ülikooliga.

Tegelikult oli start planeeritud juba viis aastat tagasi: http://www.vatp.lv/en/latvia-s-first-satellite-venta-1