Redditis toimunud küsimuste-vastuste vormis vestlusringis päriti Kaku käest, mida ta tulnukatega kontakti loomisest arvab. "Ma isiklikult tunnen, et veel selle sajandi jooksul saavutame me maavälise tsivilisatsiooniga ühenduse, kuulates nende raadiosidet," ütles ta. "Kuid nendega (meie mõistes) rääkimine saab olema keeruline, kuna nad võivad olla kümnete valgusaastate kaugusel. Senikaua peame tegutsema nende keele dešifreerimisega, et mõista nende tsivilisatsiooni tehnoloogilise arengu taset. On nad tüüp 1, 2 või 3? Ja missugused on nende kavatsused. On nad enda valdusi laiendavad ja agressiivsed või rahulikud?"

Tsivilisatsioonitüübid, millele Kaku viitab, sümboliseerivad kolme taset Kardaševi skaalal. Sel skaalal hinnatakse tsivilisatsioonide arengutaset selle põhjal, millises mahus on need võimelised sidepidamiseks energiat kasutama. Näiteks inimesed pole Kardaševi skaalal veel tüüp 1 tasemeni jõudnudki - selleks peaksime olema võimelised ära kasutama iga džauli energiat, mis meil oma koduplaneedil leidub - kogu päikese-, maasoojus-, ookeanienergia ja muud tüüpi energiaallikate oma.

"Teine võimalus on muidugi, et Valge Maja ette murule maandub lendav taldrik, tulnukad astuvad sellest välja ja teatavad, et nad on olemas," ütles Kaku. "Aga ma arvan, et see on ebatõenäoline, kuna me oleksime nende jaoks justkui metsloomad; see tähendab, et me poleks neile suhtluse väärilised."

ScienceAlert vahendab, et on teisigi teadlasi, kes Kakut ta veendumuses toetavad. SETI instituudi vanemastronoom Seth Shostak on pannud lausa kihlveos raha "vahele", et järgmise 20 aasta jooksul leiame maavälise elu märke. Tõsi, SETI instituut keskendubki ainult maavälise elu otsinguile, nii et oleks ka veider, kui ta sellesse ei usuks. Ent ka näiteks kuulus füüsik Stephen Hawking ütles hiljuti, et ta on "rohkem veendunud kui kunagi varem", et me pole üksi. Hawking on seotud projektiga nimega Breakthrough Listen, mis skaneerib raadioteleskoopidega lähimate miljonite tähtede ümbruses asuvaid planeete.

"Ühel päeval võib meieni jõuda signaal näiteks Gliese 832c-lt (Maale sarnane eksoplaneet), aga me peaksime sellele vastamisega ettevaatlikud olema," hoiatas Hawking.

Kõik kolm mainitud teadlast ennustavad, et esimene kontakt luuakse just raadiolainete kaudu.