Seetõttu on ootuspärane, et tavakasutaja-droonide puhul hinnatakse lisaks kiirusele ka nende "nutikust" ehk võimet erinevaid ülesandeid täita ja iseseisvalt hakkama saada.

Kiireima ja nutikaima tavakasutaja-drooni tiitlit püüab nüüd korraga üks uus toode, Teal. Selle autor on USA ettevõte Teal Drones ja toode peaks maailma ette jõudma aasta lõpus.

Kiireimad droonid jäävad tihtipeale prototüüpideks või kellegi poolt kodustes tingimustes valmistatud imeasjadeks. Teali saab aga osta.

See arendab kiirust kuni 113 km/h ja võib juhist isegi 3,2 km kaugusele liikuda. Viimane pole paljudes paikades kindlasti lubatud, sest kuidas sa nii kaugelt drooniga silmsidet hoiad, aga ikkagi.

Foto: tootja

Akukestvus on siiski tavadroonilikult tagasihoidlik, tavalisest võimekama akuga ümmarguselt kuni 30 minutit. Nii et vaevalt Teali on kerge üldse mitme kilomeetri taha saata.

Ise hakkamasaamisest veel. Teal hoiab end stabiilsena ka kiire tuulega (testide põhjal võib see puhuda kuni 18 m/s), on varustatud väga täpse GPS-i ja mitme lennurežiimiga.

Drooni puhul on paljude jaoks tähtsad ka pildi ja video tegemise võime ja kvaliteet. Siin on Teal samuti tasemel: see on varustatud 13-megapikslise, 4K-võimelise kaameraga.

Seadme süda on nVidia kiip Tegra TX1 – drooni kohta üllatavalt võimas –, ja lisatud on rida äppe, et kõike hästi teha, juhtida, kiiresti lennata, jälitada jm.

Tarkvaraplatvorm on tootja lubadusel selline, mis julgustab huvilisi ka ise äppe looma. Nii et kui oskad mingi uue lennurežiimi või -triki välja mõelda, saad selle valmis kirjutada ja kasutusele võtta.

Teal Drones lubab ka ise lisamooduleid teha, näiteks radaripõhine võime objekte vältida, termokaamerad jm.

Foto: tootja

Odavalt kõik see lõbu ei tule. Praegu saab seda ainult tootja kodukal USA piires eeltellida, hind on 1299 dollarit + 20 kohaletoimetamise eest.

Kui tellid enne 15. augustit, siis pannakse kaasa high-endurance ehk tavalisest võimekam aku. Kauba saab kätte kõige varem aasta lõpus.

Võrdluseks, et tavakasutaja-droonide praegune "kunn" DJI Phantom 4 maksab Eesti edasimüüjate käest hankides 1500-1700 eurot (lisaakude puhul veel kuni 100 eurot otsa) ja lendab kiirusega kuni 72,4 km/h.

DJI ja Phantom on samas muidugi enda väärtust tõestanud nimed ja Teal on tulevikus Euroopasse tellides või siit ostes ka kindlasti kallim... Elevust võiks üks tõsine droonihuviline aga Teali üle tunda küll.