Kontinentidevahelise võistluse eesmärk oli koguda üliõpilastelt häid ideid ning inspiratsiooni edasiste kosmosemissioonide osas.

Kireva rahvusvahelise taustaga tiim “Drop the Base” pandi kokku roostekarva Physicumis, kus muuhulgas loetakse kosmosetehnoloogia sissejuhatavat kursust. Seda õpetav Andris Slavinskis rääkis, et kuulis ESA väljakutsest mõni kuu tagasi ning soovitas ka oma üliõpilastel konkursil kätt proovida. Seitsmest tudengist kuus ehk Joosep Kivastik Eestist, Rodion Krjutškov Venemaalt, Kristaps Dreija Lätist ja Sunjai Nakshatharan Indiast õpivad Tartu ülikoolis, peamiselt täppis- ja arvutiteadusi.

Mõnigi neist on varem osalenud tudengisatelliidi ESTCube-1 projektis. Lisaks eelnimetatutele teevad tiimis interneti abil kaasa samuti TÜ-s õppivad Iaroslav Iakubivskii ja Vadym Ponomarov Ukrainast ning Sharad Chopra Indiast, kes möödunud suvel tegutses Tartu observatooriumis praktikandina.

Põhiosa tööst sai noortel novembriks tehtud ning esitatud, sealhulgas 30 leheküljeline missioonikavand. Kuna “Kuu väljakutse” on eelkõige ideede kogumiseks, anti võistlejatele vabad käed, ent arvestada tuli olemasoleva ja edasi arendatava tehnoloogia kasutamisega.
Loe pikemalt ERR-ist