Astronoomid on geminiide kutsunud ka aasta saagikaimaks meteoorisajuks, mille jooksul kihutab tunnis üle öötaeva üle saja meteoori. Nagu mainitud, on need ka tänu aeglusele ja pikkadele "sabadele" ka eriti hästi vaadeldavad. Sadu jõuab tippu 13.-14. detsembril, aga geminiide näeb kuni umbes 17. detsembrini.

Geminiidide nimi tuleb sellest, et meteoorid näivad lähtuvad Kaksikute tähtkujust (Gemini). Tegelikult on see kosmiline rusu- või kübemevoog, mille Maa iga aasta detsembris läbib. Osakesed pärinevad taevakehalt nimega 3200 Phaethon, mis liigitatakse asteroidide sekka, ent meenutab oma pikliku orbiidi poolest komeeti. Geminiidid on 3200 Phaethoni järel liikuvast tolmupilvest pärit osakesed, mis Maa atmosfääri sisenedes süttivad.

Meile teeb tänase vaatlemise soodsaks see, et kuuvalgust on vähe, kuna taevas on vanakuu. Küsimus on pigem selles, kas taevas on pilves või mitte. Ilmateenistus.ee prognoos lubab tänaseks päevaks ja eelseisvaks ööks Eestisse vahelduvat pilvisust, mis tähendab, et ei saa välistada, et meteoorivoolu oma silmaga näha saab.

Nagu Novaator vahendab, hakkab meteoorisadu märgatavalt tihenema meie aja järgi kella 22 paiku õhtul. Kõige kõrgemal taevalaotusel asub meteoorivoolu radiant (punkt taevavõlvil, kust meteoorid näivad kiirjalt lähtuvat) kell 2 öösel. Pilk tasub pöörata põhjakaarde.