Inkubaatori eesmärk on luua uusi töökohti ja arendada Eesti majandust. Edendatakse kosmosega seotud äriideid ja pakutakse neile tehnilist tuge ja ärinõu. Aastas toetavad Euroopa kosmose äriinkubaatorid enam kui 140 uue ettevõtte tegevust ja kasvu.

„Euroopa Kosmoseagentuur on kaasa aidanud rohkem kui 500 uue ettevõtte ja paljude uute töökohtade loomisele, pakkudes ettevõtjatele oma toodete või teenuste arendamiseks nii tuge kui ka rahastust. Meil hea meel, et ka Eesti kuulub nüüd sellesse võrgustikku. Eesti ettevõtted on teinud Euroopa Kosmoseagentuuriga koostööd juba viis aastat ja näidanud üles suurepärast võimekust uusi kosmosetehnoloogiatega seotud rakendusi ja teenuseid välja töötada,“ ütles Euroopa Kosmoseagentuuri peadirektor Johann-Dietrich Wörner.

„Eesti esimene satelliidiprojekt ESTCube-1 sai alguse ligi kümme aastat tagasi. Oleme kiirelt edasi liikunud ning täna on ESA BIC Eesti avamine meie kosmoseteekonna järgmine verstapost,“ ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

ESA BIC Eesti programmijuhi Andrus Kurvitsa sõnul on kosmose äriinkubaatori avamine väike samm Euroopa Kosmoseagentuurile, kuid suur hüpe Eesti riigi ja siinse startup-maastiku jaoks. „Ootame inkubaatorisse ägedaid lahendusi ja loomingulisi meeskondi,“ kutsus Kurvits äriinkubaatoriga tutvust tegema.

ESA BIC Eesti juhtpartner on Tartu Teaduspark, kes hakkab koostöös Tallinna Teaduspargiga Tehnopol inkubatsiooni pakkuma nii Tartus kui ka Tallinnas.

2009. aastal alustas Eesti koostööd Euroopa Kosmoseagentuuriga, et meie ettevõtted ja teadlased saaksid Euroopa Kosmoseagentuuri projektides kaasa lüüa. 2015. aastal sai Eestist Euroopa Kosmoseagentuuri täieõiguslik liige, mis avas Eesti kosmosekogukonnale uusi võimalusi.

Rohekm infot ESA BIC Eesti kohta leiab SIIT.

3.-9. novembrini Tallinnas toimuv Euroopa kosmosenädal toob üle Euroopa kokku tuhatkond osalejat üritustele, kus räägitakse kosmosetehnoloogiate maapealsetest rakendamisvõimalustest. Nädala jooksul toimuvatel konverentsidel, seminaridel ja infopäevadel antakse sõna kosmose startupidele, arutletakse Euroopa kosmosepoliitikat ning pööratakse eraldi tähelepanu ka kosmose ettevõtluse rahastamisele.

Kosmosenädalaprogrammiga saab tutvuda SIIN.