Majak on kokkupanduna umbes leivapätsi suurune kuupsatelliit, ent pärast kosmosesse oma 600 km kõrgusele orbiidile jõudmist voltis see lahti suure püramiidikujulise purje. Puri on üliõhuke - väidetavalt 20 korda õhem juuksekarva paksusest - ja selle kogupindalaks on 16 ruutmeetrit. Purjematerjali peegelduskoefitsent on Majaki loojate teatel 95%.

Programmi üksikasjadega saab lähemalt tutvuda selle kodulehel.

Majaki konstrueerijad lubasid eelmisel kevadel oma plaanidest rääkides, et "tähest" saab heleduselt kolmas objekt taevas pärast Päikest ja Kuud. IFLScience`i arvutuste järgi päris nii erk see siiski pole, tõenäoliselt on Veenus siiski eredam ja Majak jääb neljandale kohale. Satelliit jääb orbiidile plaanide järgi umbes kuuks.

Nii või naa võib Majak tekitada probleeme, kuna satelliidi eredus võib segada astronoomide tööd ja häirida ka mehhanisme, mis vaatlevad kogu taevalaotust. Ent kui on neid astronoome, kelle sõnul on sellise mõttetu triki abil valgusreostuse tekitamine kurjast, leidub ka neid, kes ütlevad, et tegelikult pole Majakist suurt lugu: "Majaki orbiit on täpselt päeva ja öö piiril ja seetõttu on see liiga madalal horisondil (või isegi selle taga), kui astronoomide vaatlusteks piisavalt pimedaks läheb," ütles Michael Wood-Vasey Pittsburghi ülikoolist IFLScience`ile.

Majaki loojateks on noored vene teadlased koostöös Moskva riikliku polütehnilise ülikooliga, raha koguti ühisrahastusplatvormi kaudu.

Satelliidi loojad loodavad ühest küljest, et Majak inspireerib inimesi rohkem taevasse vaatama. Eelmisel aastal, kui projekt alguse sai, oligi lihtsalt ereda objekti taevasse saatmine justkui kogu missiooni eesmärk, siis aga lisandusid plaanile ka mõningad teaduslikud aspektid: nüüd on programm teatanud, et Majakiga katsetatakse ka uudset kosmosepidurite süsteemi, mis aitab teoorias sellel kiiremini orbiidilt maha tulla ja atmosfääris ära põleda. Kui kiirem orbiidilt lahkumine edukalt õnnestub, võiks pidurdussüsteemi hiljem hakata kasutama selleks, et Maa orbiidilt sinna kogunenud ja suuresti vanadest satelliitidest ja nende osadest koosnevat kosmoseprügi koristama hakata.